Schoonmaken met een Stoomreiniger

Wat u moet weten voordat u schoonmaakt met een stoomreiniger

Wat kan je stomen en wat kan je niet stomen?

Stoomreiniging: een krachtige manier om oppervlakken in uw hele huis schoon te maken en te ontsmetten. Ontdek waarom je een stoomreiniger in huis zou moeten gebruiken.

Stoomreiniging biedt een unieke manier om vuil en bacteriën te verwijderen. Gebruik met zorg geeft je de mogelijkheid om 99,99% van ziektekiemen en bacteriën te vernietigen. Dit is een veilige, gezonde, milieuvriendelijke en natuurlijke manier om je huis of kantoor helemaal schoon te maken.

Hoe werken stoomreinigers precies? De kleine dampmoleculen van stoom dringen de poriën van het oppervlak binnen om verontreinigde stoffen eruit te persen. Bovendien is de extreme hitte die wordt geproduceerd doeltreffend in het doden van bacteriën, ziektekiemen en schimmels.

Wat kan ik stomen? Stoomreinigers kunnen veilig worden gebruikt op veel huishoudelijke oppervlakken, waaronder verzegelde tegels, hardhouten vloeren, voegen, gootstenen, kuipen, werkbladen, tapijten, matrassen, stoffering, douches, ovens, fornuizen, grills, glas en meer. Maar let op: afhankelijk van het model dat je kiest, heb je soms speciale hulpstukken nodig om bepaalde taken uit te voeren.

Wat kan ik niet stomen? Er zijn een paar oppervlakken die niet met stoom moeten worden gereinigd. Onverzegelde vloeren, plastic en laminaatvloeren zouden kunnen vervormen door de warmte. Ook ramen, ongeglazuurde tegels, verf op waterbasis en kwetsbare oppervlakken worden niet aanbevolen. Zorg ervoor dat u de instructies van uw stomer leest om erachter te komen welke oppervlakken u over moet slaan.

 

Waarop te letten bij het kopen van een stoomreiniger

Enkele basisdingen om te overwegen:

  • Functies: zorg ervoor dat je de hulpstukken krijgt die je nodig hebt om de klussen in je hele huis te klaren.
  • Opwarmtijd: sommige zijn binnen een minuut opgewarmd, dus u hoeft de machine niet aan te zetten en te wachten.
  • Tankgrootte: hoe meer water het bevat, hoe langer u kunt schoonmaken voordat u stopt om bij te vullen en op te warmen. Apparaten met “continue vullen” worden geleverd met een back-up tank zodat u langer kunt schoonmaken.
  • Warmte: om effectief te ontsmetten, moet de stoomreiniger het water tot 200 graden verwarmen. Hoe heter het wordt, hoe droger de stoom, wat resulteert in een kleinere kans om bepaalde oppervlakken te beschadigen met overtollig water.
  • Prijs: “Zoals veel items, krijg je waar je voor betaalt”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven