Stoom vs. Microbiologie

Stoomreinigers voor professioneel gebruik zijn ideale machines om lastig vuil schoon te maken. Door de krachtige stoom wat uit de machine komt, wordt hardnekkig vuil, zoals voedsel, olie, vet, lijm of inkt losgeweekt.

Stoom vs. Microbiologie

Met een stoomreiniger maak je op een krachtige manier vervuilde oppervlakken schoon. Deze kracht zit hem voornamelijk in de stoomdruk.

Paginaweergave:   444

Research Results

Download .pdf

Stoom vs. Microbiologie

Wanneer er met een te grote snelheid, met een te grote afstand en alleen met de open stoomnozzle wordt gewerkt met als doel om bacteriën te vernietigen gaat dit niet goed. De verhitting is te kort en kan averechts werken.
In bepaalde omstandigheden kan aan twee van de drie voorwaarden voor explosieve groei worden voldaan: vocht en temperatuur.
Ook is er door de druk uit de nozzle een luchtverplaatsing, vermengd met vocht waarin bacteriën zich gemakkelijk kunnen verplaatsen. Dit noemen we aerosolisatie.

Nu hoe het wel moet en hoe stoomreiniging een werkelijke rol kan spelen in de hygiëne veiligheid.
Denk aan je keuken, toiletten, badkamers, slaapkamers en alles wat je je kunt voorstellen waar bacteriën kunnen gedijen.

We moeten er dus voor zorgen dat:

  • Er voldoende inwerkingstijd is om effectief te zijn in onze strijd tegen de bacteriën.
  • De temperatuur hoog genoeg is.
  • Er geen gevaar van aerosolisatie is.
  • We gebruik maken van de juiste hulpstukken met microvezel.
  • We weten wat we doen.

KNOL Cleaning Solutions

Onze Missie

Ons familiebedrijf voert sinds 1969 een no-nonsense, praktijkgericht beleid t.a.v. een winstgevende bedrijfsvoering. Onze medewerkers beschouwen wij als essentieel voor de continuïteit en verdere ontwikkeling van ons bedrijf. Wij gaan respectvol om met onze medewerkers en zakenpartners.

World-Wide Solution

Bio Cleaning tegen besmettingen

De pandemie van 2019 tot heden heeft ons bewuster
gemaakt over besmettingen van bacteriën en virussen. Met een wereld probleem, weten we dat hygiene de groei van besmettingen kan tegen gaan. Bio Cleaning met Probiotica is de oplossing. Lees hier meer erover.

Advies op maat nodig?

Op het gebied van stoomreiniging is Knol Cleaning Solutions al jaren marktleider, loopt voorop in ontwikkelingen en beschikt over gedegen kennis om op de meest uiteenlopende gebieden de juiste stoomreiniger te kunnen adviseren.

Winkelwagen
Scroll naar boven