5 voornaamste voordelen van stoomreiniging

Voor veel gezondheidsbewuste huishoudens is stoomreinigen dé favoriete reinigingsmethode geworden. Zelfs voor medische instellingen geldt dit. De traditionele reinigingsmethoden zijn achterhaald en doen meer kwaad dan goed. Daartegenover staat stoomreinigen. Deze manier van reinigen heeft een hele boel voordelen voor uw gezin, uw huisdieren en uzelf!

 

Dit zijn de vijf voornaamste voordelen van stoomreiniging:

  1. Stoomreiniging is een milieuvriendelijker en veel veiliger alternatief.

Bij de uitvoering van stoomreiniging heeft u voornamelijk water nodig. Dit zorgt ervoor dat er veel minder chemicaliën gebruikt worden dan wanneer je met de traditionele reinigingsoplossingen werkt. Stoomreinigen is niet alleen veilig, het is bovendien dus ook milieuvriendelijk, juist omdat het aantal chemicaliën aanzienlijk verminderd wordt. Hierdoor belanden deze dus niet langer in onze afvoeren.

Wanneer u uw voegen, tegels, hardhouten vloeren of andere oppervlakten wilt reinigen met stoom, worden niet enkel de chemische resten verwijderd, maar u zorgt er ook voor dat verontreinigende stoffen die schadelijk kunnen zijn de omgeving verlaten.

  1. Stoomreiniging kan ervoor zorgen dat jouw huis er weer als nieuw uitziet.

Bij stoomreiniging wordt er gebruikt gemaakt van hoge temperaturen. Hierdoor is het in staat om vuilophopingen en andere resten te verwijderen. Het helpt ook om uw huis te ontsmetten. De reinigingskracht van conventionele methoden wordt zonder moeite overtroffen. Bij het gebruik van stoom wordt er op een natuurlijke wijze gereinigd met behulp van vocht en warmte. Dit zorgt ervoor dat de oppervlakken ontgeurd worden.

Het veelzijdige kenmerk van stoomreinigen zorgt ervoor dat het in verschillende ruimtes kan toegepast worden. Bijvoorbeeld op badkamertegels, houten vloeren, aanrechtbladen uit natuursteen, alsook lederen bekleding. Vuil wordt op een grondige en snelle wijze verwijderd, hierdoor zal uw huis er als nieuw uitzien!

 

  1. Stoomreiniging zorgt voor het doden van virussen, ziektekiemen en schimmels.

Het is niet omdat u bacteriën, schimmels, virussen en andere besmettelijke ziekteverwekkers niet met het blote oog kunt waarnemen, dat ze niet aanwezig zijn bij u in huis. Daarom is het van cruciaal belang dat je met stoomreiniging deze elementen wél uit uw huis verwijderd. Hierdoor beschermt u uzelf en uw gezin tegen potentieel gevaar.

Wanneer de stoom de poriën van een oppervlak binnendringt, verwijdert het puin, vuil bacteriën en andere elementjes die hete dampmoleculen bevatten. Zulke dampmoleculen kunnen zo heet zijn dat ze zelfs de allersterkte ziekteverwekkers zoals Salmonella en E. Coli uit uw huishouden verdringen!

 

  1. Stoomreiniging helpt ook bij het verwijderen van allergenen.

Allergenen die in de lucht hangen zijn bij uitstek een van de meest productieve allergietriggers binnenin een huis. Allergenen zoals afvalstoffen van huisstofmijt staan op de tweede plaats als we het hebben over de oorzaak van allergische reacties. Indien u uw huis met regelmaat met stoom reinigt, zullen deze allergenen uit uw huis verbannen worden.

Recente studies hebben bewezen dat het vermijden van zulke allergenen in de kinderjaren astma volledig kan voorkomen. Het is dus duidelijk dat het reinigen van een huis met stoom een formidabele manier is om uw gezien en uzelf gezond te houden.

  1. Stoomreiniging elimineert ook geurtjes afkomstig van huisdieren.

Het is niet omdat je een huisdier hebt, dat je hele huis naar een dierentuin hoeft te ruiken. Stoomreinigen zorgt er namelijk voor dat minder aangename geurtjes uit huis verdwijnen. Bovendien wordt jouw huisdier hierdoor gelukkiger en gezonder, aangezien het ook helpt om vlooien te doden.

Waarom zou je genoegen nemen met een gewone schone leefomgeving, als je ook voor een schone, gezonde, milieuvriendelijke en gelukkige omgeving kunt gaan? Als jij nog geen professionele stoomreiniginghebt uitgetest, wordt het de hoogste tijd om dit eens uit te testen!

Stoomreiniging op zich, zorgt al voor een veel beter alternatie. Echter kan je het best van al op zoek gaan naar stoomreinigingsservicebedrijven die op een chemicaliënvrije of milieuvriendelijke wijze te werk gaan. Dit zorgt ervoor dat je het beste en het gezondste resultaat bekomt. En dat is wat we allemaal wel willen voor ons eigen huishouden!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven